Мариновані баклажани

І знову навздогін за сезоном баклажанів. Сьогодні ми їх маринуємо.

Для цього потрібно штучок п’ять невеликих синеньких. Але спочатку готуємо маринад. Беремо 600 грамів води. Наливаємо півсклянки 9% оцту, запашного та чорного перцю горошин по 10, 4 гвіздочка гвоздики, пару лаврушок, по півтори столові ложки цукру та солі, дві столові ложки меду. Все це ставимо на вогонь і даємо прокипіти пару хвилин. Знімаємо з вогню і залишаємо охолоджуватися.

Баклажани чистимо і ріжемо вздовж товщиною п’ять міліметрів.

Щиро посипаємо сіллю та залишаємо на годину. Можна пару разів їх перемішати. Нам треба, щоб баклажани пустили сік і стали більш цупкими. Промиваємо баклажани холодною водою і ретельно їх відтискаємо. Прямо беремо рукою і стискаємо, доки не перестане йти волога. Не турбуйтесь, вони не порвуться.

Смажемо на пательні по парі хвилин на сторону.

Гарну головку часнику подрібнюємо ножем. Якщо є бажання зробити гостреньким – кілька кілець червоного перцю.

Все перемішуємо і заливаємо маринадом.

Даємо два-три дні промаринуватися в холодильнику.

Смак – дуже незвичайний. Хоч, наче заморочливо, але воно того варте.

Смачного.