Меживо

Таке смачне українське слово — “Меживо”. А страва ще смачніша. Така смачна, що навіть на зиму трошки запас…

Не дуже для фото естетична, але смачна ж… Ще й з моїх улюблених баклажанів. 🙂 Щоб зробити трішечки межива, треба взяти 500 грамів баклажанів, 200 грамів помідорів, 200 грамів цибулі, 3 зубця часнику, столову ложку цукру, столову ложку оцту, чорний перець, сіль та олію, щоб смажити.

По перше, ріжемо баклажани на кружальця товщиною міліметрів з шість. Щиро солимо і відставляємо в бік. Помідори можна брати найдешевші, їх подрібнюємо і ставимо обсмажуватися з невеликою кількістю олії. Цибулю чистимо та подрібнюємо. Обсмажуємо цибулю до “золотинки”. Томати, як трішечки покипіли, перебиваємо блендером в пасту. Додаємо оцет, цукор, змішуємо з цибулею, перчимо та вичавлюємо часник.

Баклажани промиваємо великою кількістю води, щоб змити сіль. Відтискаємо з них залишки вологи і обсмажуємо з обох боків на олії. В каструлю викладаємо баклажани, перемазуючи кожен шар томатною пастою. Треба брати каструлю з товстим дном, бо може пригоріти. Ставимо на невеличкий вогонь на 30 хвилин. Даємо охолонути. Подаємо холодним, щиро посипавши кропом, петрушкою, зеленою цибулькою.

Смачного! 🙂