Нещодавно у друзів куштував мариновані печериці. І згадав, що давно їх не готував. Тим більше, що нічого особливого для них і не потрібно, та й часу майже не займає.
А треба буде:
Печериці — півкіла,
Цибулина — невеличка,
Пару зубців часнику,
Олія — 100 грамів,
Сіль — половина чайної ложки,
Цукор — чайна ложка (не обов’язково),
Оцет — 1-2 столові ложки,
Перець чорний горошком (або суміш перців) — 10 горошин,
Лавровий лист — 1 шт
Кріп — 4 гілочки.
Якщо печериці великі, то ріжемо їх на 4 частини, а якщо маленькі, то так і залишаємо.
Часник подрібнюємо, цибулину ріжемо півкільцями. Кріп: ніжки подрібнюємо, гілочки ріжемо не дуже дрібно.
В каструльку наливаємо олію і висипаємо помиті печериці. Доливаємо грамів 50 води та солимо.
Як печериці почали віддавати свою вологу, додаємо всі інші інгредієнти. Даємо покипіти 2 хвилини, накриваємо кришкою і залишаємо остигати.
Ось і весь рецепт.
Смачного.
