Найнесподіваніший та смішний салат з оселедцю. Треба, як і завжди, мінімум. Оселедець, оливки зелені та чорні, корнішони, синя цибуля, кріп, лимон та оливкова олія.
Оселедця чистимо й ріжемо поперек шматочками шириною з півтора сантиметри.
Цибулю ріжемо чвертями кружальців, шириною міліметра зо два. Кріп просто подрібнюємо.
Оселедець поливаємо соком чверті лимона. Перемішуємо. Додаємо цибулю і кріп. Ще раз перемішуємо. Додаємо корнішони та оливки. Заправляємо оливковою олією.
Ще раз перемішуємо і даємо трошки настоятися — замаринуватися.
Насипаємо. Їмо.
Скільки чого? Та, як завжди, в таких не вишуканих салатах: чого любиш, того побільше.
Смачно навіть без горілочки, хоча з нею ще смачніше, бо закусь дуже гарна.
Смачного!