Закуска — оселедець під сметаною.
Чи любите ви оселедця так як я?
Як любите, то в нагоді стане така проста салатка з книги “Українські страви” тисчадев’ятисотзамшілого року видавництва. До речі, цікава книга. Її мені кум порекомендував, а як відомо, кум поганого не порадить. Якщо перейметеся, то я знаю, де в цьому вашому інтернеті вона лежить, а у зв’язку з її майже старовинністю, не має гризти сумління щодо порушення авторських прав (хотілося б подивитися хоть на когось в цій країні, кому це питання тисне на совість 🙂
Тут одразу запитання: а чого це такий великий вступ, чи як зараз кажуть «підводка»? Так це дуже просто: якщо б я цього всього не написав би, то весь рецепт вміститься в кілька рядків.
А ось і сам рецепт.
Оселедця, бажано хлопчика і не дуже солоного, чистите, позбавляєте кісток та подрібнюєте ножем. Чверть білої цибулини теж подрібнюєте. Заливаєте сметаною. Перемішуєте. Даєте настоятися. ВСЕ!
P.S. Якщо оселедець дуже солоний, його кілька годин треба замочувати в воді або молоці, щоб зайва сіль вийшла. Молоко чи ікру теж подрібнюємо і відправляємо до салату.
Смачного. 🙂