Коли наступила весна і холодні батареї підкреслюють вуличну прохолоду, коли третій день йде дощ, а вчора навіть був град, то душа потребує чогось по весняному смачненького. А що може бути весняніше, ніж свіжий салат з капусти.
Беремо капустину з весняноромантичною назвою «капуста молода Іспанія 59,60 грн», огірок «огірок тепл. св.», зелену цибулю та кріп. Все це подрібнюємо. Перемішуємо. А далі є варіанти. Саме просте посолити, додати трошки цукру, збризнути оцтом і полити олією. Це просто і це смачно. Але ми ж є кулЄнари. Ми не шукаємо легких шляхів. Тому будемо готувати не саму звичайну для цього салату заправку.
Беремо — сік лимона, трошки меда, трошки соєвого соусу, сіль та запашну олію. Ще додаємо, як модно зараз казати — секретний інгредієнт — подрібнені ножем горішки. Які? Та байдуже, будь-які підійдуть, чи то грецькі, чи мигдаль, чи кешью чи навіть лісові. Подрібнюємо ножем, але не роздавлюємо, а саме подрібнюємо, бо так кажуть олія з горішків залишиться в горішках, а не вичвалиться на дошку.
Сипемо горішки в заправку та ретельно перемішуємо.
Далі зрозуміло заправку — в салат і знову перемішати. Їсти зразу, поки капуста не розмокла. Аби капуста була не молода, то її треба було б трошки пожмакати щоб була ніжнішою, але молода капуста смачна сама по собі.
Смачного.