Шашлички з курячої філєйки

Зима вже закінчилася, а весна ніяк не настане. Тому знову варіація шашличків на кухні. Цього разу це будуть парові шлички з курячої філейки.

Для цього треба мати пароварку. У мене найпростіша — просто підставка в кастрюлю.

Беремо куряче філе, зачищаємо його від плівок. Ріжемо шматочками сантиметрів по два. Ставимо маринуватися. Який маринад? Та будь-який, що вам подобається. Я взяв сметану, додав до неї гірчиці, посолив і перемішав з порізаною куркою. Простояла курка з годину в маринаді, далі беремо дерев’яні шпажки-шампурики й нанизуємо на них м’ясо. Між шматочками прокладаємо цибульку, порізану чи кільцями, чи пелюстками.

В пароварку наливаємо води, кидаємо лаврушку та духмяний перець. Даємо воді закипіти й закладаємо шашлички. Тримаємо 15 хвилин. Більше не треба, бо страва переготується й буде сухенькою. Ось і все.

Подавати з скибочкою лимону.

Смачно, дієтично і зожно. 🙂

Смачного!

Обновлено: 02/21/2023 — 15:32