Cалат з синеньких, або Мариновані баклажани
Спека стоїть неймовірна, тому особливим попитом користується холодна їжа: супи, салати та й взагалі те, що стоїть в холодильнику. 🙂 Ось сьогодні, поки спека не перегріла наші голови, приготуємо смачну страву, яку можна їсти кілька днів поспіль, бо смачна дуже і не псується. Беремо три невеличкі баклажани. Розрізаємо їх поперек, а потім вздовж, а потім кожну половинку вздовж ще на три частини. Повинно вийти 12 продовгуватих шматочків з кожного баклажана. Ставимо каструлю з підсоленою водою на вогонь і за три рази підварюємо баклажани. Варити треба дві хвилини, не більше, бо потім вони вже в салаті розваляться. Відкидаємо на дуршлаг, чи то на сито, щоб стікали і потихеньку охолоджувалися.
Поки баклажани вистигають, ріжемо цибулину тоненькими півкільцями. Подрібнюємо добрячий пучок петрушки. Додаємо пару вичавлених зубців часнику. Третину гострого перцю ріжемо тоненько навскіс. Все це заливаємо парою ложок смачного оцту, чи лимонного соку. Сипимо столову ложку, без верху солі та чайну ложку цукру. Добряче перемішуємо. Перчину болгарського перцю ріжемо вздовж смужками товщиною три міліметра і добавляємо до цибулі. Якщо ви кухар-естет, то можете взяти дві половинки різнокольорових перців. Коли синенькі трошки охолонуть і стануть добряче теплими, але вже не гарячими, додаємо і їх. Перемішуємо і змащуємо невеликою кількістю олії. Залишаємо, поки не охолонуть повністю і ставимо до холодильника.
Ось й приготували смачну холодну салатку.
Смачного.