Зелений італійський салат
Не можу точно сказати, якою мірою цій салат італійський, але назва красива, тому чого б ні, хай так красиво й називається. Всі складові мають зелений колір, тому крім того, що салат італійський, він ще й зелений.
Нам треба: капуста брокколі, огірок, стебло селери, зелене пір’я цибулі, петрушка і, за бажанням, зелений гострий перець.
Тепер найголовніше правильно відварити капусту. Розбираємо її на суцвіття. Кидаємо в киплячу воду і варимо рівно 2 хвилини. Знімаємо, дістаємо і занурюємо на 5 хвилин в крижану воду. Це потрібно, щоб зупинити варіння. Якщо цього не зробити, то капуста вийде м’яка й огидна.
Відкидаємо капусту на рушник, щоб вийшла зайва волога, чи для цього скористаємося центрифугою-сушаркою для салатів.
Огірки чистимо і нарізаємо вздовж, а потім поперек товщиною 2-3 міліметри. Стебло селери, щоб було ніжнішим, теж чистимо економкою та ріжемо трошки по діагоналі товщиною як і огірок. Зелену цибулю і петрушку довільно, але не дуже дрібно. Перець, якщо любите гостреньке, тоненькими кільцями.
Солимо. Заправляємо жирною густою сметаною і додаємо трішки гірчиці в зернах, таку, що продається з назвою французька чи діжонська.
Перемішуємо. Смакує і як салат, і як гарнір.
Скільки чого брати навмисно не пишу, бо хтось любить огірок, а хтось недолюблює селеру. Тут головне ідея, а пропорції — то таке.
Смачного.