Спаржа

Все дорожчає, все без винятку, думав я, доки не побачив на поличці в магазині спаржу. Ні, не якусь там спаржеву квасолю, а справжню: ту, яку вчені люди називають «аспарагус». І ціна… Ціна майже вдвічі дешевша, ніж була в минулому році. Протер очі, примружився – ні, так і є… Майже вдвічі. Тре брати, тим паче, що готується вона просто на один-два.
У мене є гриль-пательня, тому я і вирішив спаржу на ній посмажити. Для цього відломив від кожної гілочки трошки знизу, бо там найбільш жорстка частина, та й треба, щоб в пательню влізли. Найтовстіші “стовбури” чищу економкою.
Робимо часникову олію. Вичавлюємо пару зубців часнику в олію. Я брав оливкову нерафіновану. Перемішуємо і даємо хвилин 5 настоятися.
Прогріваємо гарненько пательню та викладаємо спаржу. Коли трішки присмажилася, перевертаємо.
Ще смажимо, викладаємо на тарілку і щиро змащуємо часниковою олією. Трішки солимо.
Ось і все. Це, зрозуміло, не м’ясо, але як гарнір – саме те.
Смачного. І головне, не лякатися невідомого.

Обновлено: 02/21/2023 — 15:18