Пухкий омлет на пару, без молока

На просторах інету зустрівся рецепт омлету без молока. Обіцяли високий та приємної  консистенції. Але готується довше і потребує використання парової бані. 

Тож рецепт. 

4 яйця розбиваємо, солимо, додаємо 150 мл. води та перемішуємо, збивати не потрібно. Посудину, в якій готуємо, змащуємо всередині вершковим маслом та виливаємо туди перемішані з водою яйця. Ставимо на парову баню і після закипання тримаємо 10 хвилин. Виключаємо вогонь і, не знімаючи кришку парової бані, тримаємо ще 5 хвилин. 

Ось і весь рецепт. Неможливо передати словами ніжну консистенцію омлету. Якби не знав, то сприйняв би за якийсь мус.

Смачного!

Обновлено: 02/14/2025 — 16:54