Люблю оселедець. Хоч багато хто його сприймає виключно як закуску під горілочку, я люблю його й просто на сніданок, і як складову в салаті.
Ось сьогодні й буде в нас салат з оселедцем. Салат досить нескладний, і, мабуть, його можна назвати бюджетним, хоч така задача не стояла.
Беремо пару оселедців, чотири яйця, цибулину, пару невеличких маринованих огірочків, пару гілочок кропу, ложку гірчиці з зернами та сметану.
Цибулю чистимо та ріжемо півкільцями. Кріп дрібнимо. Насипаємо пів чайної ложки цукру, трошки рукою перетираємо і збризкуємо оцтом. Поки ми будемо варити яйця і чистити оселедці, цибуля промаринується. Яйця одварюємо вкруту. Чистимо оселедця. Оселедця подрібнюємо шматочками розміром із сантиметр. Кілька неподрібнених шматочків залишаємо на прикрасу. Яйця чистимо і теж ріжемо не дуже дрібно. Огірок ріжемо кубиками 5 мм. Додаємо сметану та гірчицю. Все змішуємо. Викладуємо до салатниці і прикрашаємо шматочками оселедця і якоюсь зеленню, наприклад, подрібненою зеленою цибулі чи кропом.
Даємо трішки настоятися. Куштуємо і розуміємо, що під оселедця треба не тільки горілочку пити. 🙂
Смачного! 🙂
P.S. І памятацте, що неправільний вихід з локдауна приводить до запоїв! 🙂