Майже у кожного народу є свої страви і рецепти, як вийти з похмілля: на Кавказі — це хаш, у нас — бульон, хтось важкого ранку їсть гострий азійський супчик, а хтось солянку. І всі сходяться на тому, що суп має бути на бульйоні, бажано із кислинкою та без великих витребеньок. Хоч і пізно — свята закінчилися — але внесу й я своє слово в справу боротьби із наслідками святкової нестриманості.
У італійців теж є такий приємний та швидкий супчик, який стане доречним похмурого ранку. Називається він романтично — страчателла. Що нам буде потрібно? Бульону — літр, чотири-п’ять курячих яєць, грамів 100 твердого сиру, півлимона, петрушку на прикрасу та тремтячі руки.
Бульон ставимо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Яйця розбиваємо в тарілку і перемішуємо, наче на омлет. Сир тремо на дрібну теркачку і додаємо до яєць. Петрушку подрібнюємо.
Як бульон закипить, беремо вінчик і, перемішуючи його по колу, потихеньку вливаємо яйця із сиром. Повинні утворитися невеличкі яєчні «пластівці». Як знову закипить — одразу вимикаємо, вичавлюємо в кастрюлю сік лимону, розливаємо по тарілках, прикрашаємо петрушкою.
Виходить смачно і нажористо. Не дякуйте, просто користуйтеся.
Смачного!